fredag 1 juni 2012

Salt Bar & Matsal (Stockholm)

Blev tipsad om denna lilla kvarterskrog på Kungsholmen när skulle ut och äta på egen hand i den kungliga hufvudstaden. Mycket gott att välja mellan men till slut föll valet på en Biff Rydberg med senapscreme. Denna rätt som egentligen kan kallas en "lyx pytt i panna" består av lite större tärningar med oxfilé, tärnad stekt potatis och ett berg av stekt hackad lök mellan köttet och potatisen detta brukar det antingen serveras senapsmousse eller senapscreme, i det här fallet det senare alt.

Givetvis ska det ju vara med en rå äggula enligt bild men det höll jag på att glömma då jag själv inte äter den. Rätten ser ju onekligen väldigt simpel och enkel ut på ytan och visst är det väl inte så svårt att laga till denna klassiker hemmavid. Kruxet är väl att i och med att det så få råvaror så är det ju xtremt viktigt att allting blir tipptopp. Oxfilen ska ju vara med fin stekyta och helst medium inuti sådär lagom rosa, potatisen ska vara frasig och senapcremen med lagom sting i som pricken över i.
För 195 spänn (i Sthlm dessutom!) blev jag absolut inte besviken! Köttet var mört och saftigt och stekt precis rätt, potatisen och löken i fin harmoni och senapscremen god även om den kunde varit lite starkare om man ska vara petig. Portionen var ganska väl tilltagen och personalen servicinriktad och trevlig. Tycker det var en riktigt bra Biff Rydberg för det priset även om den får se sig slagen av min egna hemmagjorda med oxfile från fars gård.  Kommer dock gärna tillbaka både för en Biff Rydberg och en kall pilsner eller för att testa några av de andra spännande rätterna på menyn. Betyg en stark 3,5/5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar