torsdag 22 september 2011

Cheesecake Factory (Las Vegas)

Cheesecake Factory är en stor restaurangkedja i Usa som sitt namn till trots har en uppsjö av olika maträtter att erbjuda och inte bara cheesecake som man lätt kan tro på namnet även om givetvis urvalet av sådana också är omfattande. Man kan väl kategorisera restaurangerna som "casual dining" alltså servering vid bord men ganska humana priser och inte speciellt lyxigt om man säger så.
Inget som säger att det är nåt fel för maten för det så länge man inte förväntar sig haute cuisine men då lär man ju knappast hamna där från början.  Just den här restaurangen ligger inne i "forum shops" delen på hotellet Ceasars Palace längs Las Vegas Blvd. Tycker nog att det interiört är lite snäppet finare än en del andra CF men det kan ju bero på vart den ligger. Efter att suttit en bra stund och gått igenom den minst sagt massiva menyn som innehåller allt från mexikanskt till thai till pasta och störa kött och pastarätter föll valet på en förrätt och en huvudrätt. Taquitios och Spicy Chicken Cashew.
Fick in Taquitosarna som är friterade majstortillas i rullform fylld med kryddig kycklingfilé, ost och lök med guaqamole, gräddfil och salsa. Portionen var enorm och hade lätt räckt som en huvudrätt.
Taquitosarna var kripsiga på utsidan och med en smakrik fyllning och de passade perfekt att doppa antingen i guaqamolen eller i salsan med lite gräddfil. Tvingade i mitt sällskap lite taquitos också eftersom jag hade på känn att huvudrätten inte skulle vara mindre än förrätten........

Priset för den delikata förrätten låg på ynkliga 60 spänn och var åtminstone i klass med de Taquitos jag lärt mig älska på Baja Fresh som är en mexikansk snabbmatskedja. Sen att serveringen var snygg och att man blev riktigt sugen så fort tallriken kom på bordet gjorde ju inte saken sämre.
Då var man i princip mätt redan på förrätten och inväntade huvudrätten..........
Höll på att trilla av stolen när min Spicy Cashew Chicken kom in. En stor hög med ris och en lika stor hög kyckling/cashewnötter ovanpå. Tog sats och smakade och det var riktigt riktigt gott! 
Kycklingfilén var mör och såsen var lite sötaktig i smaken men med MYCKET hetta från chili. Konsistensen från de knapriga cahsewnötterna passade perfekt in i rätten. Har delvis sakadade smaklökar efter åratal av exprimenterande med stark thai/indisk mat men det här är verkligen inget för de som är känsliga för stark mat. För oss andra är det i alla fall en höjdare. Ät väl kanske hälften eftersom jag var så mätt sen innan men skulle gärna äta Spicy Cashew Chicken på CF igen. Priset vill jag minnas låg på ungefär 15 $ (ca 98 spänn). Billigt! Har tidigare testat hamburgare på CF och de är också goda och prisvärda även om det går att hitta bättre. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar