torsdag 29 september 2011

Bar-B-Ko (Kristianstad)

Ramlade in på den här trevliga krogen av en slump när jag var i stan i arbetet och kan säga att jag blev mycket positivt överraskad. Med en rekomendation i White Guide så höjdes väl mina förväntningar men inte kunde jag väl tro att jag skulle hitta ett sånt höjdarställe i lilla Kristianstad.

Åt en fläskfilé med potatisgratäng, tryffelsmör och bearnaisesås tillsammans med ett glas merlot från spanska!? Torres. Fläskfilén var saftig och mör och lagom rosastekt. Potatisgratängen var syndigt krämig och full med smak men antagligen inte vidare nyttig.........Tryffelsmöret var riktigt gott till och även bearnaisesåsen var riktigt god. Var inte mer grönt på tallriken än en liten grillad tomat vilket passade mig utmärkt. En god köttbit med potatis och sås är aldrig fel.
Enda nackdelen var väl att det kanske inte var så mycket kött men å andra sidan är det väl så att det alltid är för lite när det är gott. Priset på 229 kr (utan vin) var väl inte så farligt sett till kvalitén och smaken. Kunde inte låta bli att ta en Créme Brulé till kaffet efter maten och den var riktigt len och fin i konsistensen.Med ett berg av hallon, blåbär och jordgubbar över så var det en perfekt avslutning på middagen även för nån som mig som egentligen inte är ett stort fan av efterrätter.
Ger Bar-B-Ko 4,5/5 i betyg och skulle gärna kunna tänka mig en långkörare med trerätters och massa gott vin där nån gång i framtiden när jag har vägarna förbi.

2 kommentarer:

  1. När en ynklig oätbar dekorering nästan skymmer hela köttet på en "kött-restaurang" får tyvärr inte jag speciellt bra vibbar.
    Ser dock perfekt tillagat ut med angenäm rosa mitt såsom fläsk skall vara.

    SvaraRadera
  2. Håller med om att dekoreringen var rätt onödig och så var väl kanske inte presentationen den bästa men när det gäller smak så var det faktiskt riktigt bra och det är viktigast för mig. Köttet var perfekt som det såg ut.

    SvaraRadera