lördag 6 augusti 2011

Bern's Steakhouse i Tampa.

Hade nöjet att besöka Bern's Steakhouse i Tampa för några år sen och det var verkligen en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Hade läst om Bern's på nätet inför en floridaresa och blev nyfiken få restaurangen som ett flertal gånger blivit framröstad som ett av Usa's bästa steakhouse och även kan ståta med att ha den största vinsamlingen av alla restauranger i världen. De har 6500 olika märken och alltid minst 10.000 flaskor i lager totalt.  Bokade bord nästan 2 månader innan resan och såg fram emot en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.  Så  hade dagen äntligen kommit när det var dags att åka till restaurangen från huset vi lånat i Naples Fl. När vi väl hittade ut till restaurangen slogs jag först av den lite slitna byggnaden den låg i och sen när vi kom in av den skapligt "porriga" inredningen som gick mestadels i rött ackompanjerat av mycket mörkt trä. Slog oss ner och tog en fördrink medans vår servitör persenterade sig.  Han föreslog även att vi redan nu skulle boka plats på Harry Waugh Dessert Room som var den avskilda övervåningen där man tydligen bäst njöt at sin dessert men mer om det senare. Efter att ha gått igenom menyn rigoröst föll mitt val på en 10 ounce (283 gram) filét mignon stekt medium och med en rösti (i formatet större) och choronsås. I "paketet" när man äter en köttbit på Bern's så får man innan huvudrätten en fransk löksoppa och en mindre sidosallad. Salladen var fräsch och krispig medans löksoppan var riktigt god. En bra start! När sedan köttbiten kom in med tillbehören kom in så var sanningens stund kommen. Skulle köttet leva upp till de minst sagt höga förväntningarna man byggt upp? Skar av en bit av köttet och såg hur perfekt rosa grillat det var och efter en provsmakning så kunde jag lugnt konstatera att det var värt bokningen så lång tid i förväg, väntan och de 30 mil omväg vi fick lägga till rutten för att äta där. Himmelriket var nu nära och även om choronsåsen var ett utmärkt tillbehör så var köttet så perfekt i smak så det nästan var synd att "förstöra" den goda köttsmaken. Om inte minnet sviker mig så sköljdes köttet ner med en fantastisk god barolo på förslag av vår utmärkta servitör.  Efter middagen fick vi gå "the kitchen tour" och se vilket otroligt välorganiserat kök de hade med egen fisktank med färsk fisk, sallader och grönsaker var ekologiskt odlade och allt var rent och snyggt (som förväntat). Vi fick även en sväng ner i vinkällaren som var en våt dröm för vilken vinälskare som helst.

Så var det dags att ta trappen upp till ett av de små fina båsen på övervåningen som huserade Harry Waugh Dessert Room. Väl där föll valet på en glass av macadamia nötter och chokladsås i hembakat rån med en irish coffe.  Även om vi var ganska mätta så var detta en perfekt avrundning på en otrolig matupplevelse. Allt från servitörens kunskap om allt från vinerna till de olika köttbitarna, matens kvalité och den roliga köksturen var top notch och jag skulle rek alla som älskar mat och besöker Florida att ta vägen förbi Bern's. Vet ju att jag gärna återkommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar