torsdag 18 augusti 2011

Chipotle Mexican Grill (ScottsdaleAZ)

Chipotle är förutom namnet på en rökig chilisort en amerikansk fastfoodkedja specialiserad på mexikansk mat som tacos, fajitas och burritos. Första restaurangen öppnades 1993 i Denver och efter en minst sagt explosionsartad expansion finns idag över 1000 restauranger fördelade över 38 stater i Usa.
Jämförels med tex Taco-Bell så är Chipotle lite finare ställe i mina ögon och de håller hårt på att använda så mycket organiska ingredienser, naturligt uppväxt boskap osv.  Närmaste konkurrenten när det gäller tex mex kedjor är nog Baja Fresh som kör ett liknande koncept dock med en del mindre skillnader.


Nåväl när jag testade Chipotle första gången så var det på en av deras restauranger i vackra Scottsdale i Arizona. Upplägget är så att man först väljer tacos, burritos eller vad man nu vill ha. Sen väljer man kött bland kycklingfilé, strimlat oxkött, barbacoa (tunnstrimlat marinerat oxkött) eller carnitas (tunnstrimlat marinerat fläskkött).  Därefter väljer man salladstyp, grönsaker och nån eller några av de 4 olika salsorna man kan välja mellan. Enkelt sätt bygger man alltså sin egna burrito/taco.
Mitt val föll på en burrito med kyckling där jag skippade ris och bönor (som ingår) eftersom den blir tillräckligt "maffig" och mättsam ändå. Sen fick det bli sallad, lök, riven ost och en blanding av Tomatillo-Red Chili salsa (stark!) och Roasted Chili Corn salsa (mediumstark). Som grädden på moset gräddfil för att runda av smakerna och det inte bara ska smaka hot.  Kycklingfilen var mör och smakrik med rökig chilismak och tillsammans med det gröna och salsan så blev det en riktig smaksensation. Riktigt god tex-mex och till priset av ca 11 $ ( 72 spänn) med en softdrink ink ett riktigt kap. Varför har vi inte sån snabbmat hemmavid...........??  
Har senare testat burritos med strimlat oxkött , barbacoa och carnitas och håller kycklingfilén tillsammans med det strimlade oxköttet som favoriter. Deras hammagjorda guaqamole är också en höjdare oavsett om man tar den i burriton eller som tillbehör med majschips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar