lördag 27 augusti 2011

Kentucky Fried Chicken (Mesa)

Har ätit på KFC några gånger förut bland annat i mina ungdomsdagar på Mallorca men den här recensionen gäller restaurangen i Mesa Arizona även om det smakar likadant oavsett vart man äter.
KFC som är en av de största snabbmatskedjorna i världen fokuserar precis som namnet antyder på olika kycklingrätter som burgare, kycklingvingar, strips, nuggets osv. Det är snabbt billigt och ganska så fettrik mat och inte en av mina favoriter när det gäller konceptet "snabbt och enkelt".


Nåväl. Vid ett besök i Mesa så ville mitt resesällskap prova KFC med colonel Sanders som grundare och alltjämnt den leende äldre farbrorn på loggor och reklamskyltar och jag kunde ju inte gärna säga nej. Åt i alla 2 KFC Snacker's som var panerad kryddad kycklingfilé mellan vanligt hamburgerbröd tillsammans med sallad och deras "signatur dressing". Till detta potato wedges som är kryddade klyftpotatis som är friterade. Kycklingburgaren var torr och smaklös och "signatur såsen" påminde mest om en fadd majonässvariant. Brödet var alldagligt och salladen helt ok. en TRIST och medioker budgetburgare i mina ögon. Klyftisarna var krispiga och gott kryddade och påminde lite om Jack in the Box "Curly fries" i smaken men mer om den kedjan en annan gång. Mitt betyg trots lågt pris runt 6 dollar (40 kr) med dricka är en svag 2 av 5. Finns ju massor av bättre snabbmatskedjor i Usa och för mig är det ett unikum att denna kedja går så bra som den gör. Har vid ett annat tillfälle ätit deras Chicken Strips som är en lite större variant på donkens McNuggets med benfri kycklingfilé som är panerad och friterad och kommer med dippsås. De smakar faktiskt riktigt bra och tillsammans med Honey Bbq sås höjer det ju snittbetyget något för KFC. 

Kuriosa: Den sk "hemliga" kryddmixen bestående av 11 olika kryddor och örter som används vid förberedningen av KFC kycklingrätter är en minst sagt väl bevarad hemlighet. Enda stället de exakta kryddorna med mått finna är på en handkriven lapp (av colonel Sanders själv) som finns inlåst i ett valv med dubbla kombinationslås. Likt receptet på Coca-Cola så är det alltid max 2 st höga chefer som vet receptet samtidigt. En av dessa som vet receptet har sagt att ingen nånsin varit i närheten av att räkna ut vad det består av och att det nog skulle bli en hel del förvånade miner om det nånsin kom ut exakt vad det består av.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar