tisdag 23 augusti 2011

Maharadscha (Berlin)

Efter att ha gjort lite research inför Berlinresan i somras så hade jag siktet inställt på Maharadscha som skulle vara lite av ett dolt guldkorn enligt medlemmarna på Tripadvisor. En medlem skrev att han ätit på många indiska restauranger i New York och London men aldrig ätit så god indisk mat som där. En annan menade att han har väldigt höga krav på indisk mat eftersom han har indiska föräldrar och tyckte att Maharadscha var den mest autentiska indiern han provat. Det plus att restaurangen vid besökstillfället låg 7'a av samtliga restauranger i Berlin på ovan nämnda T.A gjorde mig nyfiken. 
Vi bokade bord samma dag och åkte U-bahn ner till restaurangen vid 7 snåret denna fredagskväll. Området var väl lite sådär och långt från glittriga paradgatan Kurfurstendamm där vi bodde. Fast nu var det ju inte för området vi var där utan för att testa deras kök.
Var inte speciellt många där när vi kom dit så vi fick ett stort bord för 6 trots att vi bara var 2. Det skulle senare visa sig vara ganska lyckat då våra 5 rätter upptog större delen av bordet..........
Efter lite överläggande och tips från den trevliga äldre ägarinnan som på perfekt oxfordengelska guidade oss i menyn bestämde vi oss för att äta följande:  Onion Bhaji en förrät som påminde om röst fast med lök istället för potatis och med spännande indisk kryddning, Mutton Vindaloo (lamm), Tandoori Chicken (klassiker), Chooza Kebab (spett) och sist men inte minst en Battak Tikka som var som en Chicken Tikka fast på anka istället. 

Kan ju säga att vi misstog lite när vi innan hade pratat om att vi skulle ta det lugnt och att det säkert skulle ta ett par timmar att få i oss allt vi beställt.  Maten kom in och det var en fröjd för både ögon och luktsinnet då det såg fantastiskt gott ut och luktade ännu bättre.  Skulle maten verkligen kunna smaka SÅ bra som den såg ut? Efter några provsmakningar av de olika rätterna så blev det ett rungande JA på den frågan. Tandoori kycklingen var riktigt mör och smakrik och verkligen trillade av benen.  Chooza Kebab var kycklingspett marinerade i färskost och grillade med vitlök och peppar. Köttet var där perfekt grillat och med en spännande marinad som också var i en krämig variant vid sidan av var det en riktig toppenrätt. Ankan var saftig och full med spännande smaker även om jag gärna sett att den varit lite starkare. Nåt man inte behövde klaga på när det gällde styrkan var Lamm Vindaloon som var djävulsstark! Men köttet var så mört så det trillade i bitar när man petade på det med gaffeln och såsen var väldigt god även om den var stark. Lite får man ju svettas när man ber om "indian spicy".......ha ha.  Förrätten som bestod av friterade "lök rösti" mes kryddor och 3 olika dipssåser glömde jag ju. De var frasiga, kryddiga och tillsammans med myntasåsen med lite green chilisås på toppen så var det en höjdare bland förrätter. Den tråkiga uttjatade sweet chilisåsen kunde jag varit utan i alla fall. Maten var 5+ bland indiskt och priserna var 9-12 € per rätt. Vår nota hamnade på ungefär 80 € med ett par pilsner var. Väldigt billigt sett till kvalitén och smakerna. Servicen var också top notch med en mycket trevlig ägare. Gillar ni indiskt och besöker Berlin så missa för guds skull inte denna pärla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar